Mizerabilii...

Imparte Dragoste si Dragoste vei Primi:

... de Victor Hugo. Prima carte ce a citit Isabella. Abia împlinise 7 ani. Aşa a descoperit că, din nefericire, mai erau multe alte fiinţe care sufereau ca ea, ba chiar mai mult. Şi a vărsat lacrimi amare... nu numai pentru ea, dar pentru protagoniştii cărţii. Inima i-a fost sfâşiată de durere.. pentru că ea suferă pentru toţi. Durerea altora este şi durerea ei. Şi nu este numai o durere sufletească, dar o durere fizică ce o macină în fiecare zi.
--- "De ce, Doamne, de ce trebuie lumea să sufere aşa? Eu nu înţeleg... Dar tu ştii mai bine decât mine..."

Probabil sunt oameni care se gândesc că titlul acestei cărţi, Mizerabilii, se referă la murdăria fizică... dar nu e aşa. Se referă la modul în care se simt personajele din carte; destinul/condiţia lor. Şi e teribil!

--- "Gavroche şi Cosette... ce rău au făcut copiii ăştia? De ce au fost născuţi? Doar la chin şi suferinţă. .. Şi ce suferinţă!!! "

Destine...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Este o poveste, te rog să nu faci asumpții. Comentariile caracterizate de aroganţă/grandomanie, lipsă de respect, insulte, homofobii, trivialităţi nu vor fi publicate. Mulţumesc pentru timpul acordat. O viaţă frumoasă, plină de iubire-ţi doresc.