Bomboana

Imparte Dragoste si Dragoste vei Primi:

Isabella, cu ghiozdanul pe umeri, aleargă grăbită spre casă. Se duce direct unde ştie că e mama: la ţesătoare. O găseşte muncind de zor.
Se apropie cu o faţă şireată şi întinde o mână înspre ea:
--- „Uite, mamă, ce ţi-am adus.” Deschide pumnul mic: într-însul se găsea o bomboană.
--- „Dar de unde ai tu bomboana asta?”
--- „A fost ziua lui Ionel şi a servit colegii cu bomboane.
--- „De ce nu o mănânci tu?”
--- „Pentru că vreau să ți-o dau ţie, mamă.

Se dezbracă de uniformă aruncând-o aiurea prin casă. E un copil tare dezordonat. Are cu cine semăna oricum. Mama nu-i dă importanță, nu are timp să vadă, e ocupată cu noul model de covor.
Isabella e fascinată de talentul mamei sale. Face adevărate opere de artă. O priveşte pe furiş, încearcă să-nveţe şi ea. Şi a înţeles deja mecanismul, dar i se pare tare greu. Se-ntreabă cum poate mama să citească atât de uşor crucile alea de pe hârtia prinsă în două cârlige exact în dreptul ochilor. Pentru ea nu au nici cel mai mic sens. Şi doar a învăţat să citească. Se gândeşte că poate-i proastă şi de aia nu-nţelege. Acest gând o înspăimântă.
--- „Doamne, te rog, nu mă lăsa să fiu proastă. Nu vreau.”
Mama, fără să o privească, îi zice să ia bucăţile alea de lână (de pe pat) şi să le desfacă pentru că-i vor trebui în curând. Isabella se apucă repede de treabă. A învăţat de la fraţi cum se procedează. Mama i-a arătat cum se fac ghemele, nodurile perfecte (fraţii nu prea-şi dădeau silinţa) ca atunci când v-a face ghemuleţe să nu se încurce lâna.
Face totul cu zâmbetul pe buze şi, din când în când, se pierde în admirație profundă pentru mama ei. --- „Ce bine ar fi dacă aş fi şi eu capabilă să lucrez ca mama.” Şi-n gândul ei se vede deja o mare şi căutată artistă. Cum e mama. Că vin oamenii la poartă să ceară covoare cum numai ea ştie să facă.


Foto de pe Pixabay


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Este o poveste, te rog să nu faci asumpții. Comentariile caracterizate de aroganţă/grandomanie, lipsă de respect, insulte, homofobii, trivialităţi nu vor fi publicate. Mulţumesc pentru timpul acordat. O viaţă frumoasă, plină de iubire-ţi doresc.