Bomboana

Isabella, cu ghiozdanul pe umeri, aleargă grăbită spre casă. Se duce direct unde ştie că e mama: la ţesătoare. O găseşte muncind de zor.
Se apropie cu o faţă şireată şi întinde o mână înspre ea:
--- „Uite, mamă, ce ţi-am adus.” Deschide pumnul mic: într-însul se găsea o bomboană.
--- „Dar de unde ai tu bomboana asta?”
--- „A fost ziua lui Ionel şi a servit colegii cu bomboane.
--- „De ce nu o mănânci tu?”
--- „Pentru că vreau să ți-o dau ţie, mamă.

Se dezbracă de uniformă aruncând-o aiurea prin casă. E un copil tare dezordonat. Are cu cine semăna oricum. Mama nu-i dă importanță, nu are timp să vadă, e ocupată cu noul model de covor.
Isabella e fascinată de talentul mamei sale. Face adevărate opere de artă. O priveşte pe furiş, încearcă să-nveţe şi ea. Şi a înţeles deja mecanismul, dar i se pare tare greu. Se-ntreabă cum poate mama să citească atât de uşor crucile alea de pe hârtia prinsă în două cârlige exact în dreptul ochilor. Pentru ea nu au nici cel mai mic sens. Şi doar a învăţat să citească. Se gândeşte că poate-i proastă şi de aia nu-nţelege. Acest gând o înspăimântă.
--- „Doamne, te rog, nu mă lăsa să fiu proastă. Nu vreau.”
Mama, fără să o privească, îi zice să ia bucăţile alea de lână (de pe pat) şi să le desfacă pentru că-i vor trebui în curând. Isabella se apucă repede de treabă. A învăţat de la fraţi cum se procedează. Mama i-a arătat cum se fac ghemele, nodurile perfecte (fraţii nu prea-şi dădeau silinţa) ca atunci când v-a face ghemuleţe să nu se încurce lâna.
Face totul cu zâmbetul pe buze şi, din când în când, se pierde în admirație profundă pentru mama ei. --- „Ce bine ar fi dacă aş fi şi eu capabilă să lucrez ca mama.” Şi-n gândul ei se vede deja o mare şi căutată artistă. Cum e mama. Că vin oamenii la poartă să ceară covoare cum numai ea ştie să facă.


Foto de pe Pixabay

 Mulțumesc pentru vizită! 

🕮

Cărțile în format tipărit publicate cu Cristina G. (în engleză și română) se găsesc peste tot online, dar pornesc de pe Amazon (unde au fost publicate inițial). 

Cărțile electronice numai în limba română (semnate cu Cristina Gherghel și Cristina G.), se găsesc absolut peste tot.  

🎁
Cărțile mele de auto-ajutor și dezvoltare personală se găsesc peste tot online, în ambele formate: electronic și de hârtie. 
Aici un link direct (apasă, se va deschide o altă pagină sigură 100%), ca să vezi titlurile pe Google Play  doar pe acelea noi, semnate cu numele meu întreg: Cristina Gherghel. 
Le poți avea GRATUIT dacă dorești să le recenzezi
Contactează-mă prin formularul de contact. Pe rețelele de socializare intru rar. 

💞💛💙

Dacă te-am ajutat cu ceva sau te-am făcut să zâmbești, consideră să te înscrii la canalul meu pe YouTube, să apeși pe îmi place, să împarți cu prietenii și, în cazul în care ai timp, m-aș bucura nespus să-ți citesc părerile pozitive. 

💯Legea recompensei

Comentatorii care împart fericire au foarte multe șanse să citească gratis cărțile mele de auto-ajutor și pentru dezvoltare personală
Dar nu numai. ☺️

Credit fotografii 
Unele sunt de pe Pixabay, altele de pe PngTree

S-auzim numai de bine! 

trifoi cu patru foi rosu + inima

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii